Miyuki Kralen en Overig

Een ander gewicht, een variant, die (nog) niet in de winkel staat, een vraag, opmerking of advies? Neem contact op per mail, WhatsApp of het contactformulier

Hoe worden Miyuki glaskralen gemaakt en (waarom) zijn ze zo kostbaar?

De Japanse Miyuki glaskralen, overwegend dé favoriet bij ontwerpers en kralenliefhebbers van sieraden, kralenborduurwerk en andere uitingen van creativiteit, staan ​​bekend om hun duurzaamheid en consistentie. In de Miyuki fabriek in Japan worden grondstoffen en gerecycled glas van dezelfde kleur gemengd en gesmolten in 24 uur per dag werkende ovens, die zowel handmatig als machinaal bediend worden.

Het gesmolten glas verlaat als roodgloeiende stralen de oven, door gaten die de vorm bepalen. Perslucht die het midden van de glazen staaf raakt, maakt er een holle glazen buis van: het aanstaande rijggat.

De verticale buis wordt loodrecht gedraaid, om zich horizontaal, nog steeds extreem heet, langzaam een ​​weg door een hol houtblok te banen. Daarbij wordt het machinaal over een reeks metalen troggen getrokken. De treksnelheid bepaalt de diameter: Een snellere trekkracht maakt dunnere buizen; een lagere snelheid maakt dikkere. In dit stadium van de fabricage worden de buizen tevens in stukken van een meter gesneden.

De glasbuizen worden gesorteerd om  te bepalen of ze de juiste diameter hebben voor de bestemde maat kralen. Uitvallers worden gerecycled naar een nieuw smeltproces.

De buizen worden tot kralen gesneden. Eén Delica-snijmachine kan slechts 4-5 kg ​​per dag verwerken, wat een van de redenen is voor de hoge productiekosten.

De gesneden kralen worden gedoopt in koolstof, dat de duurzaamheid van het product ten goede komt. Dit vanwege het uitstekende UV-blokkerende effect en de ongevoeligheid voor veel chemische invloeden. De productie van koolstof is echter complex en duur en de verwerking vraagt om speciale technieken en hulpmiddelen. Dit alles draagt bij aan het verhogen van de uiteindelijke prijs van de producten.

De kralen worden opnieuw verwarmd , ditmaal om ze rond te maken. Delicas worden slechts licht verwarmd; ronde kralen worden meer verwarmd. Daarna worden ze nogmaals gewassen en opnieuw verwarmd om ze een oppervlakteglans te geven. De ondoorzichtige en transparante basiskralen zijn nu klaar en klaar om te worden verpakt.

Bij de luxere kralen, zoals bijvoorbeeld Aurora Borealis (AB), zilver, goud en overig metallic, worden kleurstoffen en/of andere coatings aangebracht op de basiskralen. Sommige kralen hebben meerdere behandelingen nodig, wat ook weer invloed heeft op de uiteindelijke prijs. Na het verven of coaten verwarmt Miyuki de kralen opnieuw, om de kleuren te "zekeren".
 

Daarom is het ‘Wonderschoon Geluk’, dat Miyuki heet, in meer dan één opzicht  kostbaar!

Want, wetende hoeveel zorg, aandacht en tijd Miyuki aan de fabricage van zijn kralen besteedt, kun je van harte de betekenis van de naam ‘Miyuki’ onderstrepen: 美 (mi) "wonderschoon" gecombineerd met 幸 (yuki) "geluk", wat maakt: Wonderschoon Geluk, voor een ieder die lang en met groot plezier van de Miyuki producten wil genieten.


Voor de liefhebben: nog wat achtergrondinformatie
Het maken van kralen in Japan gaat terug tot de oudheid, waar kralen werden gebruikt voor decoratieve en religieuze doeleinden. Japanse kralen werden traditioneel gemaakt van natuurlijke materialen zoals schelpen, stenen en zaden, totdat Nederlandse handelaren in de 17e eeuw technieken voor het maken van glaskralen in Japan introduceerden. De Japanse kralenmakers omarmden deze technieken en ontwikkelden  hun eigen unieke stijl.

Het merk Miyuki is in 1949 opgericht door de Japanse kralenmaker Masayoshi Katsuoka, die bekend stond om zijn toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Katsuoka ontwikkelde een reeks nieuwe technieken en technologieën waarmee hij kralen kon maken die nauwkeuriger en consistenter waren dan ooit tevoren.

Een van Katsuoka's belangrijkste innovaties was het gebruik van computergestuurde machines om kralen met een grote uniformiteit te kunnen produceren. Hij ontwikkelde daarnaast een type glas dat beter bestand was tegen breuk en vervaging, waardoor Miyuki-kralen bestendiger zijn dan andere glaskralen op de markt.

Tegenwoordig worden Miyuki-kralen nog steeds gemaakt met behulp van de technieken en technologieën van Katsuoka, en ze staan ​​bekend om hun hoge kwaliteit en consistentie. Miyuki produceert een breed scala aan kralenstijlen en -groottes, waaronder rocailles, bugles, Delica's en Tila's.

Miyuki produceert ruim 2000 verschillende kleuren rocailles en biedt daarnaast een verscheidenheid aan oogstrelende afwerkingen, waaronder mat, metallic en rainbow/magic. Dankzij dit brede scala aan kleuren en afwerkingen kunnen kralenliefhebbers werkelijk unieke creaties realiseren.

Naast het waarborgen van kwaliteit en variatie heeft Miyuki een aantal milieuvriendelijke initiatieven in hun productieproces geïmplementeerd, waaronder het recyclen van afvalmaterialen en het gebruik van schone energiebronnen zoals zonne-energie.

Miyuki-kralen zijn een belangrijk onderdeel geworden in de wereld van het maken van kralen en het ontwerpen van sieraden, en hun populariteit blijft groeien. Ze worden gebruikt door zowel professionele ontwerpers als hobbyisten en zijn te vinden in een breed scala aan producten, waaronder kleding, accessoires en woninginrichting.

Miyuki-kralen hebben een rijke geschiedenis, geworteld in de Japanse kralencultuur, en hun hoge kwaliteit en consistentie hebben ze tot een favoriet gemaakt onder kralenliefhebbers en ontwerpers over de hele wereld. Hun brede scala aan kleuren en afwerkingen, evenals hun milieuvriendelijke productieproces, hebben bijgedragen aan hun populariteit en succes. Of je nu een professionele ontwerper of een hobbyist bent, Miyuki-kralen bieden eindeloos veel mogelijkheden voor het uiten van creativiteit.

Een vraag, of opmerking?
Mail, App 0681133620 of vul het contactformulier in.

 

© 2009 - 2025 Let's Bead! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel